Nova cestna baza in betonarna v Bovcu

datum: 24.11.2006

Turistično razvijajoči se Bovec in gospodarski objekti ter oprema za vzdrževanje cest ne gredo skupaj, zato smo pred dvema letoma na obrobju Bovca našli primernejšo lokacijo za skladiščenje naše opreme in parkiranje tovornjakov v času zime.
Ob Bovški obvoznici tako gradimo novo cestno bazo, s katero bomo zadostili potrebam po prostorih, garažah in skladiščih na tem koncu našega območja, ki sega vse do prelazov Vršiča, Predela in Učje.

Baza Bovec baza bovec1Objekt sestavljata dva volumna, garaža in skladišče. Garažni objekt v izmeri 16x13 m je dvoetažen, s pritličnim delom, kjer so predvideni trije parkirni prostori in mansardnim delom, kjer bodo urejeni prostori za vodenje in začasno bivanje. Skladiščni objekt v izmeri 16x10 m pa je zasnovan kot nadstrešnica s tremi prekati za deponiranje soli in peskov za posipanje cest v zimski službi.
Na bližnji lokaciji smo postavili tudi betonarno, ki trenutno poskusno obratuje in je v fazi pridobivanja certifikata za proizvodnjo betona. Betonarna je tipa SB 500 S in zmogljivosti 25 m3/h.
betonarna poljubinjbetonarna poljubinj 2
Proizvajali bomo tako standardne betone kot tudi betone, za katere bo recepturo podal naročnik. Postopek proizvodnje betona postopoma avtomatiziramo, tako da bo v končni fazi proces proizvodnje popolnoma računalniško voden. Betonarna omogoča doziranje raznih dodatkov za izboljšavo lastnosti betonov. Skladno z našo zavezanostjo k varovanju in ohranjanju okolja pa bomo vgradili tudi reciklirno napravo, ki bo reciklirala ostanke betona in odpadne vode iz betonarne.nazaj na prejšnjo vsebino