Pospešeno odpravljamo posledice neurja

datum: 24.09.2007

Najhitrejša vzpostavitev prevoznosti cest je naša prva skrb.

Naši delavci so bili skupaj z ekipami gasilcev, policistov in civilne zaščite prvi, ki so prišli na pomoč pri odstranjevanju posledic neurja.

Vso razpoložljivo mehanizacijo smo z gradbišč preselili na prizadeto območje, da bi tako v najkrajšem času zagotovili prevoznost cest in omogočili prihod pomoči do prizadetih prebivalcev.

davča12 davča Na pomoč smo tako med drugim priskočili tudi domačinom iz Davče, ki jim je poplava cesto Zali log – Davča popolnoma uničila. Do vasi smo se prebili s Primorske strani, saj je bilo z Gorenjske to nemogoče.


plaz Čepovan - Most na Soči odstranjevanje plazu Baška grapaKot že rečeno, je vzpostavitev prevoznosti cest naša prva skrb, sledi pa odstranjevanje nanosov zemlje in drugega materiala, ki je še ostal na brežinah cest, čiščenje zamašenih prepustov ter popravilo odnešenih bankin.


V naselju Slap ob Idrijci ob cesti Bača pri Modreju – Dolenja Trebuša zaradi porušitve obokanega propusta sedaj urejamo obvozno cesto, ki bo zaobšla poškodovani del glavne ceste.

slap ob idrijci slap ob idrijci 1slap ob idrijci 3
V Baški Grapi na cesti med Bačo pri Modreju in Podbrdom pa odstranjujemo več nanosov zemlje, ki so zdrsnili na cestišče. baška grapa 1plaz - baška grapanazaj na prejšnjo vsebino