Plaz zaprl cesto Črni vrh - Col

datum: 03.02.2009


V današnji noči se je na območju severne Primorske, kjer vzdržuje ceste CPG, d.d. zaradi obilnega sneženja sprožilo kar nekaj plazov.

Sprožil se je plaz na cesti Črni vrh – Col, ki je zaprl cesto v dolžini 100 m. V plazu so bili ujeti trije avtomobili, poškodovanih ni bilo. Cesta je bila popolnoma zaprta dve uri. Trenutno se odvija promet po enem voznem pasu. Naše ekipe odstranjujejo sneg, ki je še ostal na cestišču in predvidevamo, da bo cesta v celoti prevozna okrog 12.00 ure.

Težave so povzročali tudi plazovi na Bovškem. Poleg plazu Širokec pred vasjo Soča iz smeri Bovca ter plazu pred odcepom za izvir Soče, ki sta zasula cesto, se je sprožilo tudi več manjših plazov. Nekateri cest niso ogrozili, ostale smo odstranili v taki meri, da je promet možen. Ob napovedani odjugi pa se nevarnost plazov še stopnjuje in otežuje tudi naše delo.

Ponoči je na Predilu zapadlo cca 1 m snega, kar je povzročilo tudi sprožitev plazu na cesti Predil - Strmec v Mlinču pri odcepu za Mangart. Plaz smo že očistili in cesta je prevozna.

V današnji akciji, ki še vedno traja in smo jo okrepili še z dodatnimi ekipami, sodeluje 23 tovornih vozil in 20 strojev ter čez 80 zaposlenih.
nazaj na prejšnjo vsebino