Minister za infrastrukturo dr. Peter Gašperšič na odprtju krožišča in Trga 25. maja v Dobrovem

datum: 25.05.2017

25. 5. 2017

KRIŽIŠČE REGIONLANE CESTE IN TRG 25. MAJA V NASELJU DOBROVO

Kolektor CPG d.d. je izvedel projekt rekonstrukcije križišča državnih in lokalnih cest v Dobrovem in preureditev osrednjega občinskega središča v Dobrovem v Goriških Brdih. Investitor projekta sta bila Direkcija RS za infrastrukturo in Občina Brda. Slavnostna otvoritev je potekala na novi trški ploščadi v Dobrovem, katere slavnostni govornik je bil minister za infrastrukturo dr. Peter Gašperšič.

Z novo ureditvijo KROŽIŠČA je sedaj zagotovljena prevoznost vseh odsekov, saj se tu srečajo ceste proti Furlaniji, Novi Gorici in Gorici, Vipolžam in Medani. Obenem se je izboljšala prometna varnost vseh udeležencev in zagotovila prevoznost na vseh priključkih za obstoječo prometno ureditev. Uredilo se  je pločnike ter podporne in oporne zidove. Na novo so urejene tlakovane in cestne površine, na novo zgrajen sistem javne razsvetljave, novi komunalni vodi, obnovljena mešana kanalizacija na območju krožišča. Center krožišča pa bogati drevo oljke.

Ministrstvo za infrastrukturo 

20170408_114940    IMG_0308  Župan Občina Brda Franc Marušič  Minister za infrastrukturo dr. Peter Gašperšič 

 

TRG  25. MAJA z novo ureditvijo izboljšuje kvaliteto odprtega javnega prostora, izboljšuje se varnost za pešce in uredil se je pločnik do novega Zdravstvenega doma. Javni prostor je opremljen s sodobno in poenoteno urbano opremo. Trg dopolnjujejo masivne krogle, ki s svojo formo puščajo različne možnosti vsebinskih interpretacij s češnjami, grozdnimi jagodami ali olivami kot  značilnimi pridelki Brd. Na kroglah so vgravirana imena vseh 45 naselij v občini.

 

 

IMG_0332   Masivne krogle na trgu, imajo vgravirana imena vseh 45 naselij v občini.<br />
 IMG_0339  20170525_094410

 

Besedilo in fotografije : Alenka Zgaga

nazaj na prejšnjo vsebino