old - Asfalti

V asfaltni bazi Vrtojba proizvajamo asfaltne zmesi (v sklopu Enote Gradnje), s katerimi lahko zadovoljimo povpraševanja še tako zahtevnih odjemalcev. V posodobljeni 90-tonski asfaltni bazi v Vrtojbi s šaržno metodo dela po vročem postopku proizvajamo različne vrste asfaltnih zmesi primerne za asfaltiranje cest, kolesarskih stez in pločnikov, parkirišč, dvorišč ter zunanjih ureditev objektov. Zaradi zahtevnosti proizvodnje asfaltnih zmesi je celoten postopek popolnoma krmiljen z mikroprocesorji.

V letu 2002 je naša asfaltna baza prejela znak kakovosti v graditeljstvu kot priznanje za najboljše dosežke na področju graditeljstva v Sloveniji. Specifične vplive na okolje zaradi proizvodnje asfaltnih zmesi pa upravljamo skladno z zahtevami certifikata ISO 14001, ki ga je naša asfaltna baza pridobila kot druga asfaltna baza v Sloveniji že v letu 2002.

Stalno nadgrajujemo in izpopolnjujemo kvaliteto asfalta in njegovega vgrajevanja. Naši strokovnjaki na področju asfaltov naročnikom svetujejo pri izbiri pravega asfalta in jih, v izogib kasnejšim reklamacijam, seznanjajo s pogoji uporabe asfaltnih površin. Za pripravo ponudb in sklepanje pogodb skrbi področje Marketing, kjer lahko pridobite tudi vse ostale informacije v zvezi z izvedbo del.

V letu 2006 smo uvedli novo tehnologijo v dejavnosti vgrajevanja asfalta

V dejavnosti vgrajevanja asfalta uvajamo nove tehnologije - izvajanje površinskih prevlek makadamskih in asfaltnih vozišč. Trend priljubljenosti izvedbe površinskih prevlek narašča tako pri upravljalcih državnih kot tudi lokalnih cest predvsem zaradi cenejše izvedbe v primerjavi z asfaltno prevleko.in sicer izvajanje površinskih prevlek makadamskih in asfaltnih vozišč. Trend priljubljenosti izvedbe površinskih prevlek narašča tako pri upravljalcih državnih kot tudi lokalnih cest predvsem zaradi cenejše izvedbe v primerjavi z asfaltno prevleko.Za uporabnike zelo zanimiva je hladna asfaltna zmes (HAZ 8), ki jo proizvajamo v naši asfaltni bazi.  Uporabna je za popravila na zasebnih poteh in dvoriščih, za zalivanje udarnih jam, vrtin, prekopov cestišč, za zalivanje širših razpok in poškodb.  Za uporabnike zelo zanimiva je tudi hladna asfaltna zmes (HAZ 8), ki jo proizvajamo v naši asfaltni bazi. Uporabna je za popravila na zasebnih poteh in dvoriščih, za zalivanje udarnih jam, vrtin, prekopov cestišč, za zalivanje širših razpok in poškodb. Zelo dobro se oprijemlje vseh površin, primerna je za vgrajevanje tudi pri temperaturah pod 0°C in prenaša vse obremenitve. Pakirana je v vreče po 25 kg, možna pa je dobava tudi v razsutem stanju. Za več informacij se lahko obrnete na vodjo Asfaltne baze Vrtojba.


Uporabnikom ponujamo tudi izdelavo in vgradnjo barvnih asfaltov, ki so primerni predvsem za športna igrišča, kolesarske steze, dvorišča,... krožišče Kromberk

Uporabnikom ponujamo tudi izdelavo in vgradnjo barvnih asfaltov, ki so primerni predvsem za športna igrišča, kolesarske steze, dvorišča,...