Cestne baze

Letno in zimsko vzdrževanje cest izvajamo v šestih cestnih bazah v sklopu Enote Vzdrževanje cest in sicer:

 1. CB AJDOVŠČINA - območje vzdrževanja obsega državne ceste na območju občin Vipava in Ajdovščina, na katerih sta v zimskem času zaradi sneženja in burje najbolj problematična odseka Razdrto – Podnanos in Col – Črni vrh.
 2. CB IDRIJA – območje vzdrževanja obsega državne ceste na območju občin Idrija in Cerkno.
 3. CB GORICA - območje vzdrževanja obsega državne in občinske ceste v Mestni občini Nova Gorica ter občinah Šempeter – Vrtojba, Brda in Miren – Kostanjevica.
 4. CB TOLMIN – območje vzdrževanja obsega državne ceste v občinah Tolmin in Kobarid, na občinskih cestah pa izvajamo letno vzdrževanje v Občini Tolmin, zimsko vzdrževanje pa v Občini Kobarid.
 5. CB BOVEC - območje vzdrževanja obsega državne in občinske ceste na območju Občine Bovec. Cesti na mejni prehod Predel in preko prelaza Vršič sta v zimskem času za vzdrževanje najzahtevnejša odseka zaradi nevarnosti proženja snežnih plazov.
 6. CB LOGATEC - območje vzdrževanja obsega državne ceste na območju občin Logatec, Vrhnika, Žiri, Borovnica in Brezovica.


Za postavitev, vzdrževanje in obnavljanje horizontalne in vertikalne prometne signalizacije ter opreme cest skrbi Enota signalizacija.

nazaj na prejšnjo vsebino
Reference

  Odstranjevanje izruvanih dreves

  Popravilo ograje Straža

  Prvi sneg Vršič

  Vzdrževalna dela Cestna baza Idrija

  talna signalizacija

  košnja trave